De omgeving van Polis

Just another WordPress site

Akamas schiereiland

Het Akamas schiereiland, in het westen is een uitgestrekt, authentiek natuurgebied, waar ook relatief weinig mensen wonen. Akamas is het meest oostelijke punt van de drie beschermde planten zones in Europa. Het aantal verschillende soorten planten die hier voorkomen loopt tegen de 600, waarvan er zo’n 35 endemisch zijn. De variëteit in de fauna is eveneens indrukwekkend. 168 verschillende vogels, 12 soorten zoogdieren, 20 reptielen en vlinders waarvan de zeldzame Glaucopsyche Paphos vlinder het symbool is geworden van de regio. Akamas was de plaats waar Aphrodite en Adonis hadden hun liefdesverhaal. Het is een gebied van ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Bijna alle soorten geologische formaties in Cyprus zijn hier terug te vinden.
Akamas is een ideale omgeving voor tal van activiteiten zoals wandelingen, het maken van fietstochten, duiken, vissen, ontdekkingstochten en het observeren van vogels. Op het schiereiland zijn diversenatuurwandelingen uitgezet. Deze Nature trails zijn goed aangegeven en bieden een fantastische kennismaking met dit prachtige beschermde gebied

Latchi haven

Op 5 auto minuten afstand van de villa ligt de vissershaven van Latchi met vele goede visrestaurants, de duikschool, botenverhuur en het strand. Dit strand wordt veelal door de lokale bevolking gebruikt. Wij willen u het strand en strandrestaurantje van Yialos aanraden 5 minuten verder: een rustig strand met goede snorkel mogelijkheden

Polis

Polis is een rustig dorpje met een dorpsplein met terrasjes, waar vele leuke en vooral goede restaurants zijn. Verder heeft het dorp 1 grote supermarkt en kleine supermarktjes, kiosken welke tot ‘s nachts open zijn en alle noodzakelijke winkels zoals meerdere slagers, apotheken, souvenirwinkeltjes, VVV kantoor, auto en fietsverhuur

Troodos gebergte

Het Troödosgebergte ligt vrij centraal in het binnenland van Zuid-Cyprus en is erg geliefd onder wandelaars, natuurliefhebbers en toeristen die op zoek zijn naar het authentieke Cyprus. Hier vind je mooie kloosters, kerkjes en kapelletjes, prachtige traditionele woningen en als je op de juiste plekjes komt rust, rust en nog eens rust.
In de wintermaanden is een klein deel van Troodos geschikt voor wintersport, skiliefhebbers kunnen dan de ski’s aanbinden en op beperkte schaal skiën op Cyprus.

Wie van wandelen houdt kan perfect terecht in de Troodos bergen. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en op de vele wandelpaden door de bergen kun je genieten van heerlijke rust en de natuur van Cyprus. Op borden langs de wandelroutes staat informatie over de planten en bomen die je onderweg tegenkomt

Vooral in de zomer is een wandeling of bezoek aan de bergen een welkome afwisseling  Omdat het in de zomermaanden makkelijk ruim boven de 30-35 graden wordt overdag en de bergen een stuk koeler zijn (25-28 graden gemiddeld in de zomer) en er door de bomen tevens volop beschutting is tegen de zon kan een uitstapje naar de bergen gezien worden als een heerlijk dagje de koelte in.
Wie het nog te warm vind kan verkoeling zoeken bij de Caledonian Falls

Strandplezier

Vanaf de de villa ziet u de zee.

Een strand zonder voorzieningen kunt u lopend bereiken door de olijfboomgaarden d.m.v. een wandeling van een 20 minuten. Hemelsbreed is het twee kilometer.

Gaat u met de auto naar links op de main road dan vindt u na een paar kilometer het strand van Latschi. Mooi openbaar strand, rustige zee, kinderspeeltoestellen, beache cafe, douches, enz. Maar als u iets verder richting The Baths of Aphrodite rijdt, vindt u het strand van Takkas. Dit is een rustig strand  met een goede strand taverne.

Gaat u met de auto voorbij Polis richting Pomos dan heeft de kust een uitgerekt zeer rustig strand echterop bepaalde plaatsen zijn ook sten aanwezig. Dus denk aan slippers mee te nemen.